Како Бугарите ја гледаат Европа!

Околу начинот на кој Бугарите ја гледаат Европа може да се појават многу прашања. Мораме да нагласиме дека во ова дело на бугарскиот дизајнер Јанко Цветков станува збор само за стереотипи поврзани со овој народ, но сепак е интересен начинот на кој авторот ни го претставил погледот на нашиот источен сосед. 

 

 

 

Пронајдете не на следниве мрежи: