Добил 78 милиони евра на лотарија, го пропуштил рокот да ја подигне премијата

Loading...

Несреќниот добитник на лотаријата во висина од 64 милиони фунти(78 милиони евра) ја пропушти шансата да ги подигне парите.

Законскиот временски рок истече во среда во 23 часот, а наместо него, парите ќе ги добијат хуманитарни организации.
Среќното ливче е купено во англискиот округ Херфордшир.
Кога операторите на Британската национална лотарија во јуни оваа година соопштија дека добитничкиот тикет е купен во округот Херфордшир, очекувале среќниот добитник да се појави за неколку дена.
Доколку добитникот се појавеше вчера во текот на денот, освен основната награда ќе добиел и дополнителни 645.000 фунти на име камати.
Во 2009 година добитникот подигна награда од 2,5 милиони фунти непосредно пред истекот на рокот.

loading...
Loading...