Панарити: Сакаме духовно, а не административно обединување на Албанците

Loading...

Министерот за надворешни работи на Албанија, Едмонд Панарити изјави дека платформата за обединување на Албанците изнесена од страна на премиерот Сали Бериша во основа означува духовно обединување, а не промена на границите на Балканот.

„Станува збор за едно духовно обединување, кохезија, и не се работи за административно обединување и не станува збор  за промена на граници, бидејќи секогаш се шпекулира со тоа“ изјави Панарити за телевизијата „Визион Плус“.

„Албанија немала, нема ниту ќе има територијални претензии“, истакна Панарити  за „Визион Плус“.

Макфакс

loading...
Loading...