Кој го бутна Чинаро Охридски

Loading...

 

Писма од охриѓани:

1.Писмо од Климе

Пред некој ден в Охрид се случи неубаа работa. Чинаро наш насушен се скрши. Му падна гранка на пустио.Море не се скрши сам ами пукна од мака. Од што не можеше поиќе да ги гледат скопјаништана како му го поганат градо, за беспари, и згора на то цело време за зборно место го зимаја него.

-Кај да се чекаме?

 

Прочитајте го писмото до крај како и други писма на следниов линк.

 

loading...