Зошто да ги купувате, кога можете да си направите повкусни дома?Состојки:
250 г мед
125 г шеќер
125 г маргарин
3 лажици мешавина од зачини за медени колачиња
500 г брашно
1 пакување прашок за пециво
1 јајце
75 г излупени бадеми
Подготовка:
Загрејте ги медот, шеќерот, маргаринот и зачините, растопете го шеќерот и оставете да се олади. Помешајте ги брашното и прашокот за пециво.
Половина измешајте со јајце и смесата со мед. Измесете ја останатата половина со брашното. Завиткајте со фолија и ставете 3 часа во ладилник.
Развлечете го тестото на дебелина од 5 мм. Исечете кругови. Притиснете на секој по еден бадем и печете околу 15 минути на температура од 175 степени.
Повеќе рецепти, кулинарски трикови, совети за здрава храна и здрав начин на живот, диети и животни искуства, можете да најдете на НАЈАДИСЕ.МК како и на фан страната на Фејсбук, а може да станете и член од групата на Најадисе на Фејсбук каде може да споделите ваш омилен рецепт.Состојки:
250 г мед
125 г шеќер
125 г маргарин
3 лажици мешавина од зачини за медени колачиња