Кога ќе ја пробате ќе ја правите секој ден…ПОРТУГАЛСКА САЛАТА!

Правилната варијанта за оваа салата е со туна наместо со пилешко месо, но вие одлучете со што ќе ја направите!Потребни состојки:
250 гр шарени тестенини
1 парче пилешки гради
1 зелена месната пиперка
2 домати
зачин за печено пилешко месо
за прелив:
1/2 чаша кисела павлака
1/2 кесичка мајонез
оригано босилек
сол, бибер
Начин на подготовка:

 
– Пилешкото бело месо исечете го на коцки и посипете го убаво со зачинот за печено пилешко месо. Малку испржете го во тава на малку масло.
– Тестенините сварете ги во солена вода. Зеленчукот исецкајте го на мали коцки. Уште топлото месо и исцедените тестенини измешајте ги во еден сад. Додадете го и зеленчукот.
– Посебно убаво измешајте ги сите состојки за преливот и прелијте го над салатата. Повторно измешајте.
– Салатата ставете ја да отстои во фрижидер околу 1 час пред да ја послужите.Потребни состојки:
250 гр шарени тестенини
1 парче пилешки гради
1 зелена месната пиперка

Пронајдете не на следниве мрежи: