Ова е едноставен рецепт кој можат да го направат и почетници. Состојки:
* 2 ванилин шеќер
* 4 јајца
* 30 грама шеќер
* 1/2 л шлаг
* 10 грама чоколадо со јагоди
* 15 грама крокант(карамелизирани лешници, бадеми)
Постапка:
Изматете ги жолчките, шеќерот и ванилиниот шеќер. Белките во друг сад изматете ги со прстофат сол, исто така на страна изматете го и шлагот. Потоа се измешајте заедно и додадете ги иситнетите карамелизирани лешници (на парчиња) и чоколадо што претходно стоело во фрижидер околу еден час. Калапот обложете го со проѕирна фолија и во него ставете ја смесата. Ставете во замрзнувач. Сервирајте, на тенки парчиња и посипете ги со карамел и чоколаден шлаг.Состојки:
* 2 ванилин шеќер
* 4 јајца