Торта со бело чоколадо!Состојки:
2x 4 јајца
2x 4 лажици шеќер
2x 1 лажица брашно
2x 3 лажици црно какао во прав
2x 1 прашок за пециво
Посебно се матат жолчките со шеќер. Се мешаат нежно со белката од јајцето.
Додадете го брашното, какаото и прашокот за пециво.
Повторете го процесот и бисквитите печете ги на 180 ° C, околу 15 минути.
Оставете ги да се оладат .
Фил:
500 мл павлака
5 бело чоколадо
Слатката павлака и чоколадото се топат на ниска температура. Не мора да се вари.
Се одвојуваат 1/3 од филот и се чуваат да се изладат.
Остатокот од филот, нека се излади малку, но да не се чека да бидат целосно изладен и со истиот се прелива целата торта.
Кога филот ќе се излади, тортата се декорира по желба!
Пријатен апетит!Состојки:
2x 4 јајца
2x 4 лажици шеќер
2x 1 лажица брашно
2x 3 лажици црно какао во прав
2