Повкусно од што можете и да замислилте: Чоко-сладолед торта од само две состојки

Го знаете ли оној момент кога сакате да воодушевите некого и да оставите впечаток како да сте кулинарски уметник?Сите ние имаме некого кого сакаме посебно да го импресионираме, а кога се во прашање специјалните гости, овој десерт е вистинскиот избор.
Најдобро од се е што и не морате да имате посебно искуство во кујната за да го подготвите овој десерт. Едноставно следете ги упатствата и веројатно нема да згрешите.
Состојки:
600мл слатка павлака
400гр нутела или сличен крем
Во поголем сад ставете ја слатката павлака, а потоа додадете ја нутелата. Матете со миксер околу две до три минути на помала брзина, се додека состојките не се соединат.

Потоа едноставно ставете ја смесата во калап за торта кој претходно сте го премачкале со масло или путер. Ставете ја тортата во ладилник на шест до осум часа, или перку ноќ, па потоа ставете во замрзнувач на еден час. Или можете да ја ставите во замрзнувач на три часа, па потоа извадете ја и ставете во ладилник на еден час.
И вашиот десерт е подготвен за послужување. Уживајте.
Сите ние имаме некого кого сакаме посебно да го импресионираме, а кога се во прашање специјалните гости, овој десерт е вистинскиот избор.
Н

Пронајдете не на следниве мрежи: