Сите ја забележаа инвазијата на кокосовото масло на пазарот.Маслото кое истовремено служи како прехранбен и козметички производ не залуде сите нас. Не можеме да си помогнеме, а сепак би требало да го користиме само при готвење и за маски за коса.
Џон Мекеј во едно интервју изјавил дека тој не го смета маслото за толку здраво, а својата теза ја појаснил на многу едноставен пример.
„Кога ја обработуваме билката за да добиеме масло тогаш од неа ја извлекуваме само маста. Необично е што така луѓето го отфрлаат шеќерот, а не маслото кое е чиста маст. Јас лично сметам дека шеќерот е поздрав од маслото“.
Значи, не е добро да се претерува со ништо па така ни со кокосовото масло. Да не забораваме дека и покрај сите негови добри својства, тоа и понатаму останува само масло.Маслото кое истовремено служи како прехранбен и козметички производ не залуде сите нас. Не можеме да си помогнеме, а