Посна овошна торта со банана

За подготовка на овој прекрасен десерт не ни е потребен миксер.Или можете да го користите како рачна маталка.
Ставете ги џемот и бананата и пасирајте.
Додадете го сокот од портокал, а потоа и водата. Доставете го сувото грозје, шеќерот и зачинете со ванилата и циметот. Брашното помешајте го со пецивото,па полека со попрскување сипете го во смесата.
Така соединета смесата налејте ја во калапче кое претходно сте го намастиле и попрскале со брашно. Ставете да се пече. Не ја отварајте рерната при печењето. Откако е печеноизвадете од рерна и оставите да излади.
Попрскајте суво грозје врз цел калап,а потоа налејте ја растопената бела чоколада. Декорирајте по сопствен вкус.
Забелешка
Колачот е убав секако, но неговиот вистински вкус ќе го добиете кога ќе го вкусите после еден ден. Така отстоен е прекрасен. И уште нешто. Оставете да се излади убаво, потоа ставете суво грозје и стопена чоколада. Ако ја забрзате постапката, само ќе добиете подживнат колач.
На здравје
Или можете да го користите како рачна маталка.
Ставете ги џемот и бананата и пасирајте.
Додадете го сокот од портокал, а потоа и во

Пронајдете не на следниве мрежи: