Еспресо мартини со вотка и чоколадни топчиња

Расположени сте за добра забава?
Потребни состојки:
400 милилитри вотка
80 милилитри црно кафе во прав
90 милилитри млеко
80 милилитри еспресо
50 милилитри едноставен сируп
2 грама чоколадни топчиња


Начин на подготовка:
Најпрво, измешајте ја вотката со кафето во прав. Мешајте додека тие целосно не се соединат. Потоа додајте млеко и ставете го пијалакот во фрижидер за да се олади. За најдобар вкус, оставете го да отстои и до 24 часа со цел да се развијат вкусовите.
Откако ќе се олади, направете еспресо на вообичаениот начин и ставете ги сите состојки во шејкер и добро протресете. Доколку сакате леден коктел, слободно ставете и коцки лед.
Имајте убав викенд!

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.