4 јаболка
100 г ореви
100 г суво грозје
4 лажици мед
Подготовката е едноставна, јаболката не е потребно да ги лупите туку само да го отстраните средниот дел, притоа внимавајќи да не го остраните долниот дел од јаболката.
Исечкајте ги оревите и додадете го сувото грозје. Со оваа смеса наполнете ги издлабените јаболка и варете ги на пареа околу 15 минути. Додадете го медот пред самото сервирање, и уживајте во овој посен десерт.
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.