Внесете мексикански дух во вашите утра со рецептот за кафе де ола

Зачинете ги утрата!
Потребни состојки:
950 милилитри вода
80 грама темно кафен шеќер
1/2 стапче цимет
4 лажици кафе (за најдобар вкус темно мексиканско кафе)


Начин на подготовка:
Ставете ги водата, циметот и шеќерот во сад со средна големина и варете на среден оган сè додека не се стопи шеќерот. Ќе ви бидат потребни околу 7 минути. Кога водата ќе почне да врие, додајте го кафето, исклучете ја рерната и мешајте. Оставете да отстои покриено околу 5 минути и потоа сипете го низ цедалка, па сервирајте

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.