Торта со карамела и манго
За тесто:
150 гр мазно брашно
100 гр остро брашно
25 гр шеќер во прав
120 гр омекнат путер
малку сол
1 јајце
1 лажица какао
За карамела:
180 гр шеќер
200 мл слатка павлака
20 гр путер
200 гр чоколадо со гранули од лимон
За декорација:
розова пиперка
свежо манго
Чоколаден тарт
Состојки:
250 гр брашно
125 гр омекнат путер
100 гр шеќер во прав
јајце
2 гр сол
30 гр мелени бадеми
Карамелата:
250 гр шеќер
100 гр путер
100 гр крем за готвење
7 гр сол
40 гр препечени лешници
Чоколаден крем:
200 гр крем за готвење
190 гр темно чоколадо со 74% какао
20 гр шеќер во прав
2 јајца
150 гр млеко