Рецепт за пире од моркови што може да се служи со печено месо

Потребни состојки:
1 кг моркови
3 лажици путер
2 лажици мед
2 лажици сок од лимон
½ лажичка цимет во прав
сол и бибер по желба
Начин на подготовка:
1. Излупете ги морковите, исечете ги на помали парчиња и ставете ги да се варат во вода.
2. Варете ги околу 15 минути или додека не омекнат.
3. Исцедете го вишокот вода и изгмечете ги морковите во пире.
4. Додајте ги растопениот путер, медот и сокот од лимон. Измешајте сè добро.
5. Додајте сол и бибер по желба и малку цимет. Измешајте сè добро и послужете со месо по желба.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.