Ситни колачиња без печење: Гнезда од лешници

Посни колачиња
Состојки и подготовка:
200 мл. вода
100 мл. сок од портокал
150 гр. шеќер
150 гр. маргарин
100 гр. чоколадо
Гответе да се растопи.
150 гр. печени лешници (мелени)
300 – 350 гр. мелени бисквити
Соединете со претходно растопената смеса и оставете да се излади. Направете топчиња и извалкајте ги во грубо исечкани, печени лешници. Направете вдлабнатина во средината.
Потребни се уште 150 гр за да се тркалаат. лешници (не се трошат сите).
За филот е потребно:
150 мл. слатка павлака (билна)
100 гр. чоколадо
Гответе во тенџере околу 5 минути, оставете неколку часа во фрижидер да се стегне. Ставете во шприц и украсете ги гнездата.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.