ПОСНИ ТОПЧИЊА СО КИКИРИКИ! 6 состојки, многу вкусови!

Станува збор за солени топчиња од кикирики кои на крајот треба да се печат во рерна, а кои можат да послужат како предјадење или ужина, особено во посните денови. Брзо се подготвуваат, а уште побрзо се јадат …

Во Киев вооружен Украинец влегол во продавница и пукал, има ранети
Две лица се ранети откако напаѓач вчера отворил оган во продавница во округот Обухив, Киевска област, јавија украинските медиуми. Напаѓачот е фатен, соопшти Националната полиција. Според украинските власти, инцидентот се случил вчера попладне, …
На Русите им експлодира Сармат за време на вежбата? Сателитските снимки ги открија размерите на катастрофата во областа на космодромот
Тешката интерконтинентална балистичка ракета РС-28 Сармат експлодирала според украинскиот портал Правда за време на вежба во областа на космодромот Плесецк во Мирни во областа Архангелск на северозапад од Русија!Правда се повикува на податоците објавени на …


СОСТОЈКИ:
350 гр брашно
200 гр мелени несолени кикирики
кесичка прашок за пециво
лажичка сол
250 гр маргарин (кој не пости може да додаде путер)
50 до 100 мл кисела вода
Подготовка:
Во сад измешајте ги брашното, мелените кикирики, пецивото и солта. Во посебен сад измешајте го маргаринот да стане пенест, па додадете го брашното со кикириките и киселата вода, продолжувајќи со матење. Од добиеното тесто, кое треба да биде меко, одвојте парчиња и обликувајте топчиња. Наредете ги во плех обложен со хартија за печење и печете ги на 200°C околу 20 минути. Печените топчиња извадете ги од рерна, покријте ги со крпа и оставете да се изладат.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.