Станува збор за солени топчиња од кикирики кои на крајот треба да се печат во рерна, а кои можат да послужат како предјадење или ужина, особено во посните денови. Брзо се подготвуваат, а уште побрзо се јадат …
Две лица се ранети откако напаѓач вчера отворил оган во продавница во округот Обухив, Киевска област, јавија украинските медиуми. Напаѓачот е фатен, соопшти Националната полиција. Според украинските власти, инцидентот се случил вчера попладне, …
Тешката интерконтинентална балистичка ракета РС-28 Сармат експлодирала според украинскиот портал Правда за време на вежба во областа на космодромот Плесецк во Мирни во областа Архангелск на северозапад од Русија!Правда се повикува на податоците објавени на …
СОСТОЈКИ: 350 гр брашно 200 гр мелени несолени кикирики кесичка прашок за пециво лажичка сол 250 гр маргарин (кој не пости може да додаде путер) 50 до 100 мл кисела вода Подготовка: Во сад измешајте ги брашното, мелените кикирики, пецивото и солта. Во посебен сад измешајте го маргаринот да стане пенест, па додадете го брашното со кикириките и киселата вода, продолжувајќи со матење. Од добиеното тесто, кое треба да биде меко, одвојте парчиња и обликувајте топчиња. Наредете ги во плех обложен со хартија за печење и печете ги на 200°C околу 20 минути. Печените топчиња извадете ги од рерна, покријте ги со крпа и оставете да се изладат.