Постојат многу варијанти на пиперки, но најдобри се овие три: црвена, жолта, зелена. Секоја пиперка е пожелна храна, полна со витамини и треба да се јаде без премногу размислување, бидејќи е исклучително здрав зеленчук.
- Билети за концертот на Адел од 3.500 долари до огромни 70.000 долари: Фановите гневни …
- ОВА СЕ ТАЈНИТЕ РУСКИ ГУГИ СИЛИ: Подготвени да ги пресечат интернет каблите што ја поврзуваат Европа со Америка!
- Захарова: ЕУ го изгуби умот и е на пат кон пропаст
- Унгарија се снабдува со руски гас: Не ни е грижа дали Украина ќе го запре транзитот
- Камала Харис: Ако некој упадне во мојот дом, ќе биде застрелан
Освен по формата и бојата, пиперките се разликуваат и по нивната хранлива вредност. Тие се во суштина ист зеленчук, но се разликуваат во времето на зреење. Имено, зелените пиперки се берат многу млади и затоа имаат малку горчлив вкус.
По нив следува жолтата, додека црвените пиперки треба да созреат околу уште еден месец и затоа содржат многу секундарни растителни масла и најмногу витамин Ц од сите пиперки. Затоа, црвените пиперки се најздравата сорта на пиперки.
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.