Понекогаш обврските ни се „прикачуваат“ на вратот уште од рано наутро и немаме време премногу да размислуваме за подготовката на храната.
Затоа „мрзливите домаќинки“ често им прават услуга на оние премногу вредните домаќинки со тоа што смислуваат брзи рецепти . Ова е рецепт за пита со сирење без кори, а тајната е паметно да ги соединиме состојките што ги имаме во кујната.
- Турски државјанин приведен во Скопје, ја нападнал сопругата
- Ковачев: Македонија бега од спроведување на договорите како ѓавол од темјан
- Син на поранешен функционер повикан во полиција поради оддавање на службена тајна
- Прв потврден случај на африканска чума кај свиња во охридско село
- Довербата на Французите во Макрон е на најниско ниво од протестите на „жолтите елеци“
- Голема акција на грчката полиција- во Солун и Атина се апсат припадници на турската мафија
- БОЖИНОВСКИ: СЕ СЕЌАВАТЕ ЛИ НА СЛУЧАЈОТ ,,ДЕЛЧЕВСКИ НИВИ“!?
- Сондата на НАСА се доближи рекордно до Сонцето: Испрати сигнал до Земјата
- Од влезот во ЕУ, бројот на лекари во Хрватска е зголемен за цели 76 отсто!
Состојки за пита:
4 јајца
200 гр сирење
малку сол
3 дл јогурт – една шолја
половина чаша кисела вода
300 гр брашно
1 кесичка прашок за пециво
сирење
Подготовка на питата:
Рецептот е сличен на оној за макарони и сирење.
Скршете ги јајцата во сад и изматете ги. Потоа додадете малку сол во нив, а потоа сирење.
Во таа смеса додадете јогурт и кисела вода и измешајте. Додадете јогурт и минерална вода и повторно измешајте.
Додека ги додавате брашното и прашокот за печиво, изматете ја смесата. Кога ќе добиете густа смеса, можете да додадете малку шунка.
Вклучете ја рерната да се загрее помеѓу 180 и 200 степени.
Садот за печење премачкајте го со масло, па истурете ја смесата во него.
Печете во рерна 35 минути, а 3 минути пред да ја извадите питата премачкајте ја со сирењето и вратете ја во рерна да се растопи.
Пријатен апетит!
Пронајдете не на следниве мрежи: