АКРОБАТСКО КРШТЕВАЊЕ: Поп мавта со бебето, главечки го фрла во вода за да го крсти!

Патријархот  дошол на идеја  да ја стимулира стапката на наталитет   во  земјата, ветувајќи  дека лично  ќе го  крсти  секое трето  дете во  семејството.Голем број на родители  во   Грузија   одлучиле во  четврток  да ги  крстат  своите деца во  православната црква Св Троица. Крстењето почнал да го  спроведува патријархот Илија, кој  се смета за еден од највлијателните луѓе во  земјата.
Тој  дошол на идеа  да  ја стимулира стапката на наталитет   во  земјата, ветувајќи  дека лично  ќе го  крсти  секое трето  дете во  семејството.
 На оваа церемонија патријархот  благословил  780 деца.
Она што  е интересно кај нивните обичаи  е начинот на кој децата  доаѓаат во контакт со светата вода.
 Најблаго  речено може да се опише  како  вистинско акробатско крстење, доволно да ви се заврти во глава
 Погледнете го видеото на следната страна:  

 
Голем број на родители  во   Грузија   одлучиле во  четврток  да ги  крстат  своите деца во  прав

Пронајдете не на следниве мрежи: