Алеш Пипан убедливо најлошиот селектор што ја предводел Македонија на ЕП

Алеш Пипан и дефинитивно ќе биде запаметен како најлошиот селектор кој ја предводел Македонската кошаркарска репрезентација на едно ЕП.  Иако нашата репрезентација минатото ЕП докажа дека има квалитет и може да им се спротистави на големите кошаркарски сили како Литванија и Шпанија, две години подоцна истата екипа само со поголемо искуство под палката на Алеш Пипан оствари ужасен резултат. 
 Кој е вистинскиот виновник за лошиот пласман  ќе се дебатира уште многу, но не е јасно како Словенецот после завршвуање на ЕП даде изјава со која ја шокираше целокупната Македонска јавност.
 Изјавата на Пипан можете да ја погледнете на следниот линк.Иако нашата репрезентација минатото ЕП докажа дека има квалитет и може да им се спротистави на големите кошаркарски сили како Литванија и Шпанија,

Пронајдете не на следниве мрежи: