Американската влада го поддржува создавањето на Генетски модифицирана храна?!

Loading...

Мистерија или сепак вистина?! Сите се во недоумица откако во јавноста излегоа контроверзни документи кои покажуваат дека создавањето на Генетски модифицирана храна е поддржано од американската влада, која допридонесува со финанситање на сите истражувања поврзани со ГМО. Новите истражувања околу ГМО ги шокираа Американците како и пошироката јавност, откако дневните весници во Германија пишуваат дека Генетски модифицираната храна е поддржана од американската влада и дека таа придонесува со финансирање на сите проекти и производства околу ГМО. 
Германските весници неодамна пишуваа дека американската влада е доста сконцентрирана во напредокот на производството на ГМО. Покрај тоа, таа финансира научници кои ќе екпериментираат врз човечкото тело кое е хрането со ГМО. 
Сите сме свесни колку ГМО е штетно по здравјето на луѓето. Секојдневно низ светот се појавуваат безброј протести и настани за заштита од ГМО. Американската влада на секој можен начин се обидува да ги прикрие овие протести и да посочи дека ГМО храната сепак не е толку штетна.

 
Дури постојат настани за промовирање на позитивните страна на ГМО, а шпекулациите велат дека тие настани се финансирани токму од американската влада. 
Засега Америка се нема огласено околу ова прашање. Ниту ги има негирано овие обвинувања, ниту пак ги има прифатено. 
Се уште е мистерија дали навистина американската влада има некаква улога во создавање на Генетски модифицираната храна и доколку има кои се нејзините задни намери. Новите истражувања околу ГМО ги шокираа Американците како и пошироката јавност, откако дневните весници во Германија пишуваат дека Генетски модифиц

loading...
Loading...