Баварски румени и миризливи кифлички

Потполно совршено пециво!Состојки:
20гр свеж квасец
1,5л вода
4,5 чаши брашно (чаша од 250мл)
2 лажички сол
2 лажички шеќер
3 лажички путер
3 лажички сода бикарбона
Подготовка:
замесете го тестото и оставете го 1 час на топло место да надојде. Потоа развлечете го во круг и поделете го на 16 дела. Од тестото направете кифлички и ставете ги во ладилник околу половина час. Потоа во зовриена вода со сода бикарбона спуштете ги кифличките да се варат околу 30 секунди, секоја, и редете ги варените кифли на плех обложен со хартија за печење, посолете ги и печете во загреана рерна околу 20 минути на 200 °C
Повеќе рецепти, кулинарски трикови, совети за здрава храна и здрав начин на живот, диети и животни искуства, можете да најдете на НАЈАДИСЕ.МК како и на фан страната на Фејсбук, а може да станете и член од групата на Најадисе на Фејсбук каде може да споделите ваш омилен рецепт.Состојки:
20гр свеж квасец
1,5л вода
4,5 чаши брашно (чаша од 250мл)
2 лажички сол
2 лажич

Пронајдете не на следниве мрежи: