БЕБЕНЦЕ РОДЕНО ВО НЕПУКНАТ ВОДЕЊАК: Чудесен момент кога за прв пат зема здив и плаче!

Loading...

Јасмин Перез од Венецуела, објави на својот Фејсбук профил неверојатна снимка од болница која прикажува бебе кое е родено во непукнат водењак.Новороденчето, кое лежело мирно во водењакот, било несвесно дека повеќе не се наоѓа во матката. На чудесното видео се гледа како мрда, па дури и се проѕева додека лекарите се обидуваат да го дупнат водењакот.
Откако ја пресекле врпцата и го пукнале водењакот, детенцето за прв пат земало здив и гласно заплакало.
Водењакот, односно амнионската вреќа, е сочинет од тенка, но издржлива обвивка која е исполнета со течност која што го грее и штити фетусот од инфекции и удари за време на бременоста, придонесува за развој на белите дробови…
Обично пука пред процесот на породување.
 

asi como cuando dicen ” nacio ENMANTILLAO” bueno… asi!
Posted by Jasmine Perez on Tuesday, February 16, 2016

Новороденчето, кое лежело мирно во водењакот, било несвесно дека повеќе не се наоѓа во матката. На чудесното видео се гледа како мрда, па дури и се

loading...
Loading...