Брчко го потресе експлозија: Водата ги активира заборавените мини и бомби

На многу локации низ БиХ од каде водата се повлекла се пронајдени мини, бомби и слично оружје заборавено од војната во 90-тите.Центарот за отстранување мини во Босна и Херцеговина располага со информации дека на подрачјето на Брчко водата поткопала минско поле и дошло до една експлозија.
Од центарот апелираат до граѓаните доколку некаде забележат експлозивни направи веднаш да пријават и во никој случај да не ги допираат.
Сите тимови на центарот се излезени на терен во потрага по неексплодираните направи кои се голема опасност за населението. Најзагрозени подрачја се оние во Тузланскиот Кантот, регионите околу Добој, Маглај, Олово и други места.Центарот за отстранување мини во Босна и Херцеговина располага со информации дека на подрачјето на Брчко водата поткопала минско по

Пронајдете не на следниве мрежи: