Британија дозволи третман за раѓање бебе од ДНК од три лица

Британија дозволи третман за раѓање бебе од ДНК од три лица  Тој третман би требало да им помогне на двете жени да спречат нивните деца да наследат смртоносни генетски болести.
Третманот би требало да ги реши проблемите во врска со митохондријата која со аномалии може да доведе до состојба како што е мускулна дистрофија и слабост на мускулите.      Ова е првпат британските власти да дозволат спроведување ваков третман, кој претходно е направен при раѓањето на бебе во Мексико во 2016 година со помош на експериментална терапија.  Тој третман би требало да им помогне на двете жени да спречат нивните деца да наследат смртоносни генетски болести.
Третманот би требало да

Пронајдете не на следниве мрежи: