Бројот на слободни работни места изнесува вкупно 6.961

Loading...

Стапката на слободни работни места во четвртиот квартал од минатата година изнесува 1,5 отсто. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, слободни работни места се вкупно 6.961.Највисока стапка на слободни работни места има секторот во  Рударство и вадење на камен од 2,5 отсто, додека најмала е стапката во секторот  Снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација од 0,16 проценти.
Деловните субјекти со број на вработени од 3 до 9 имаат највисока стапка на слободни работни места која изнесува 1,89 отсто.
Највисока стапка на слободни работни места од 2,46 отсто има во пелагонискиот регион. Најголем број слободни работни места, односно 1.737, има во петтата група на занимања – Работници во услужни дејности и продажба.Највисока стапка на слободни работни места има секторот во  Рударство и вадење на камен од 2,5 отсто, додека најмала е стапката во секторот&nb

loading...
Loading...