Брз и едноставен начин за чистење на очилата за сонце!

Loading...

Убавото време наскоро ќе ни донесе и неизоставен дел од сончевите денови – очила за сонце. Ако си имате мака со нивното чистење, дојде крајот на вашите проблеми.Имено, очилата за сонце брзо се валкаат, а обичната вода не е решение за чистење. Влажните марамици се релативно добро, но не и евтино решение.
Спреј за чистење стакло не е погоден за чистење на стаклото од очилата, бидејќи ги уништува заштитните слоеви.
Меѓутоа, во домашни услови можете да направите одличен спреј за брзо, ефикасно и темелно чистење на очилата за сонце. Сѐ што ви треба се вода и оцет.
Ставете малку оцет во чаша вода и промешајте. Истурете ја течноста во шишенце и работата е завршена.
Благодарение на овој супер рецепт, повеќе нема да мора беспотребно да трошите пари на средства за чистење очила – ќе имате едно дома.Имено, очилата за сонце брзо се валкаат, а обичната вода не е решение за чистење. Влажните марамици се релативно добро, но не и евтино решение.

loading...
Loading...