Пилешки гради во фин сос, едноставно и финоСостојки:
500 гр пилешки гради
200 мл павлака за готвење
Една лажица сенф
Малку путер за пржење
Зачини по вкус
150 гр печурки
Подготовка:
Пилешкото исечете го на тенки парчиња и варете ги 15-ина минути во посолена вода. Свареното месо го сечеме на тенки долгнавести парчиња. На растопен путер ги пржиме печурките исечени на тенки листови. Кога ќе се пропржат ги додаваме зачините, вареното пилешко и пржиме. На крај ја додаваме павлаката и сенфот. Кратко готвиме па го тргаме од оган.
Со ова јадење можете да послужите и салата по желба.
Наздравје.Состојки:
500 гр пилешки гради
200 мл павлака за готвење
Една лажица сенф
Малку путер за пржење