Брза вечера за 20 минути: похована шунка со кашкавал

Обилен појадок? Лесен ручек? Брза вечера? Неочекувани гости? Совршен избор во секоја ситуацијаСосотојки:
Парен број парчиња шунка или сушен врат
Половина помалку трапист кашкавал
Две јајца
Малку брашно и лебни трошки
Подготовка:
Секое парче шунка извалкајте го во јајце. Ставете парче шунка, парче кашкавал и одозгора уште едно парче шунка. Така подготвени извалкајте ги во брашното и презлата повторно во јајце и потоа пак во презла и брашно. Пржете во загреано масло.
Наздравје.Сосотојки:
Парен број парчиња шунка или сушен врат
Половина помалку трапист кашкавал
Две јајца
Мал

Пронајдете не на следниве мрежи: