Целулитот на познатите

Loading...

Целулитот е проблем со кој многу жени се обидуваат да се изборат секој ден. Тој претставува акумулација на отпадни производи, вода и масти во поткожниот клеточен слој.
Лекарите го делат целулитот на два вида: – Првиот вид е лесната форма, се гледа дури при стискање на ткивата на колковите или задникот. Се забележува кога жената е седната или е со скрстени нозе. Вториот вид на целулит е т.н. “кора од портокал”, кој се забележува дури при нормално стоење или во лежечка положба.  Сепак, работите од кои треба да се откажете за да спречите појава на целулит се: газирани пијалаци, алкохол, слатки и конзервирана храна.
Целулитот не е поврзан со килограмите, па дури и слабите жени, кои инаку изгледаат одлично, страдаат од него ако го занемарат спортот и се хранат со штетни храна и пијалоци.
Еве ги и ѕвездите кои се доказ дека сите, па навидум и познатите личности се борат со овој непријател број еден: Џенифер Лав Хјуит, Скарлет Јохансон, Алиша Кис и други.

 

Целулитот е проблем со кој многу жени се обидуваат да се изборат секој ден. Тој претставува акумулација на отпадни про

loading...
Loading...