Цената на струјата во првото полугодие пониска од лани

Просечната малопродажна цена на електричната енергија за домаќинствата во Македонија во првата половина од годинава изнесувала 5.02 денари по KWh, што претставува намалување од 1.65% во споредба со второто полугодие од 2015, соопшти државниот завод за статистика.Просечната цена на електричната енергија без данок на додадена вредност за индустријата се движи од  3.14 до 8.27 денари по KWh, по групи на потрошувачи. 
Просечната цена на природниот гас без ДДВ за индустријата, пак, била од од 14.09 до 16.80 денари по nm3, по групи на потрошувачи.Просечната цена на електричната енергија без данок на додадена вредност за индустријата се движи од  3.14 до 8.27 денари по KWh, по групи на п

Пронајдете не на следниве мрежи: