Чешка со помош за Гази Баба

Loading...

Чешка со помош за Гази БабаНа 31.08.2016 год. во 14,00 ч. во паркот Ченто, претседателот на “Клубот на Пријатели  на Македонија“ од Република Чешка, г-дин Јири Бартон ќе предаде 10 машини за сушење на зидови и влажни постории на градоначалникот Тони Трајковски. Машините се помош за активностите за санирање на последиците од поплавите кои ја зафатија општина Гази Баба.На настанот ќе присуствува и претставникот на Амбасадата на Република Чешка во Република Македонија Јозеф Брож и директорот на Средното угостителско-туристичко училиште „Лазар Танев“, Зоран Николовски, кој има успешната партнерска соработка со “Клубот на Пријатели на Македонија“ од Република Чешка.На 31.08.2016 год. во 14,00 ч. во паркот Ченто, претседателот на “Клубот на Пријатели  на Македонија“ од Република Чешка, г-дин Ји

loading...