Црвени усни, атрибут на секоја жена

Loading...

Црвените усни уште многу одамна се едни од главните атрибути кај жената. Никој со сигурност не може да каже зошто е тоа така. Можеби затоа што потсетуваат на слатко зрело овошје. Но, која и да е причината, жената ја сфаќа моќта на црвените усни кои навистина привлекуваат магнетски.
Едно истражување покажува дека црвените усни се на трето место кога станува збор за еротичноста кај жената, нормално според машката популација.Бојата на карминот го открива карактерот на жената. Според мислењето на психолозите црвениот кармин го користи жена со цврст карактер.Да бидеме реални, откако црвениот кармин повторно се појави на сите насловни страни, нема жена што не би го пробала.Статистиката покажува дека 11 % од жените без разлика дали е во мода или не, одсекогаш преферирале црвен кармин, неверојатни 67 % ја користат оваа боја на кармин само затоа што е ‘in’ a останатите 22 % не би го ставиле на усните ‘ни за жива глава’.Црвените усни уште многу одамна се едни од главните атрибути кај жената. Никој со сигурност не може да каже зошто е то

loading...
Loading...