Чуден подвиг на докторите: Починала во октомври годинава, а неодамна родила здраво бебе

Loading...

Италијанските доктори породиле жена и на свет донеле здраво момче тешко 1,8 килограми.Но, итересно во целата приказна е тоа што неговата мајка починала уште во октомври. Поточно пред девет седмици во болница од хеморагија на мозокот девојката била прогласена за клинички мртва а била во 23-та седмица од бременоста.
Фетусот не би го преживеал царскиот рез во тој момент, а ниту еден инкубатор не би можел да го „изнесе“ бебето до крај, напоменале докторите.
Со дозвола на родителите, докторите вештачки ја одржувале мајката во живот овопзможувајќи и да и работат белите дробови додека посебно цевче спроведувало храна за фетусот. По девет седмици родено е здраво момче.Но, итересно во целата приказна е тоа што неговата мајка починала уште во октомври. Поточно пред девет седмици во болница од хеморагија на мозокот

loading...
Loading...