Дали на Земјата навистина ѝ се заканува удар од смртоносен астероид?

Loading...

Во последните неколку дена, по интернетот кружат вести дека на Земјата ѝ се приближува опасен астероид кој „ќе ја уништи нашата планета“. Гласините станаа до толку распространети, што дури и НАСА мораше да реагира.Сепак, новите извештаи ги објави извесен пророк кој се претставува како Ефраин Родригез, кој тврди дека астероидот ќе удри во Порторико и ќе ја уништи Земјата и тоа помеѓу 15. и 28. септември.
„Ако постои некој доволно голем објект кој би можел да доведе до уништување на нашата планета во септември, досега ќе го видевме“ – вели Пол Чодас, менаџер на Канцеларијата за вселенски тела близу Земјата во НАСА.
„Експертите на НАСА не забележаа никакви астероиди или комети кои би можеле да претставуваат закана“ – додал тој.
Инаку, постои помалку од 0,01% шанса да нѐ погоди било каков „потенцијално кобен“ удар во наредните 100 години.Сепак, новите извештаи ги објави извесен пророк кој се претставува како Ефраин Родригез, кој тврди дека астероидот ќе удри во Порторико и ќе ја уни

loading...
Loading...