Даштевски: Со изборен процес до излез од кризата

Loading...

Круна за излез од кризата е изборен процес, смета аналитичарот Александар Даштевски, кој гостуваше на ТВ Нова.На темата „Пред Нуланд-многу, по Нуланд-нула“ дебатираа аналитичарите Алберт Муслиу и Александар Даштевски.
-Треба да се заврши процесот со избори. Нуланд сигурно го кажала тоа зад вратите со партиите. И во „пржинскиот договор“ е тоа наведено. Не се согласуваат сите партии за избори, истите се бојкотираат од опозицијата, изјави Даштевски.
Според него, помошникот државен секретар на САД за европски и евроазиски работи Викторија Нуланд имаше оптимистичка изјава, но мора да се видат и ставовите на македонските политички лидери.
-Работите за кои се залагаат во политичката криза веќе немаат смисла, оние протести што тек ги има, па ги нема. Странците се исто така во непријатна ситуација. Нуланд дојде за да ги поттурне работите, изјави Даштевски.На темата „Пред Нуланд-многу, по Нуланд-нула“ дебатираа аналитичарите Алберт Муслиу и Александар Даштевски.
-Треба да се заврши

loading...