ДЕФИНИТИВЕН ДОКАЗ ДЕКА ТЕСЛА БИЛ ГЕНИЈАЛЕЦ: Неговата изјава од 1926 година, совршено ја опишува денешницата

Loading...

Овој генијалец знаел што ќе има модерниот човек и каква технологија ќе користи.Никола Тесла, е дефинитивно еден од најголемите умови и пронаоѓачи на светот. Овој генијалец како да знаел што се модерниот човек ќе поседува и каква технологија ќе користи.
– Прогресивниот развој на човекот е во тесна зависност од пронајдоците. Пронајдокот е најважен производ на човековиот ум, а неговата крајна цел е човекот да завладее со материјалнот свет и да ја натера силата на природата да работи за него – изјавил Тесла.
Така, овој генијалец, до далечната 1926 година, до најситен детаљ, ја опушал работата на мобилнот телефон, без кој не можеме да го замислимне современиот свет.
– Кога луѓето во потполност ќе ја сфатат и прифатат безжичната технологија, целата планета ќе се претвори во огромен мозок. Луѓето ќе можат да комуницираат едни со други моментално, без разлика на нивната физичка оддалеченост. И не само тоа, преку телевизорите и телефоните ќе можеме да се гледаме едни со други, како да сме само на чекор оддалечени, иако нас не делат стотици и илјадници километри. Направите кои тоа ќе ни го овозможуваат ќе бидат доволно мали за да ги собере во џеб – обајснувал Тесла, и бил потполно во право.Никола Тесла, е дефинитивно еден од најголемите умови и пронаоѓачи на светот. Овој генијалец како да знаел што се модерниот човек ќе поседува и как

loading...
Loading...