Денес ќе бидат извлечени телата на 4 рудари, до петото тело нема пристап

Loading...

Лоцирани се четири, а до петото тело на загинатиот рудар во Зеница, тешко ќе се пристапи-потврдија босанските истражители.Во текот на денот започнато е  извлекувањето на телата на четврицата рудари, кои пред два дена загинаа во одрон предизвикан од земјотрес на длабочина од 800 метри.
Во несреќата во рудникот Распоточје беа затрупани 34 рудари од кои 29-мина беа извлечени во текот на вчерашниот ден.
Само во текот на годинава имаше три несреќи во истиот рудник за јаглен во кои беаповредени десетина рудари.Просечната плата на рударите во зеничките рудници е 300 евра.Во текот на денот започнато е  извлекувањето на телата на четврицата рудари, кои пред два дена загинаа во одрон предизвикан од земјотрес на дл

loading...
Loading...