Дезинфекција во поплавените подрачја во Општина Аеродром

Од вчера, 11.8.2016 година, во поплавените подрачја во Општина Аеродром почна процес на дезинфекција на исчистените домови, кои беа зафатени од катастрофалната поплава.Во соработка со Институтот за јавно здравје, екипите за дезинфекција вчера почнаа од улицата „Божин Николов“ во Горно Лисиче, а потоа ќе продолжат и на улицата „Мите Богоевски“ во населбата Лисиче, како и на други локации каде се веќе отстранети калта, водата и оштетената покуќнина.Во соработка со Институтот за јавно здравје, екипите за дезинфекција вчера почнаа од улицата „Божин Николов“ во Горно Лисиче, а потоа ќ

Пронајдете не на следниве мрежи: