Домашно си е домашно: Направете сами јуфки со јајца и млеко

Loading...

Домашно си е домашно. Традицијата на правење домашна јуфка кај нас е стара. Порано секогаш јуфката се сукаше и се сечеше со нож.Традицијата на правење домашна јуфка кај нас е стара. Порано секогаш јуфката се сукаше и се сечеше со нож.
Тоа беше посебен ден кога две-три тетки заедно со мојата мајка си доаѓаа секоја со своето сукало, па тука имаше добро дружење, по некоја шега и многу јуфки.
Затоа мислам дека убавината не е само во тоа да се касне домашна јуфка, туку тука е и дружењето. Денес најчесто јуфката се прави со машинче и овој рецепт тука е баш за таква јуфка.
Начинот на правење со машинче верувам на сите им е познат, па можете да го најдете на najadise.mk.
 Традицијата на правење домашна јуфка кај нас е стара. Порано секогаш јуфката се сукаше и се сечеше со нож.

loading...
Loading...