Донесена е одлука за монструмот од Житиште кој направи масакр во кафуле!

Loading...

На осомничениот за убиство на пет луѓе и ранување на 20 лица во Житиште, Синиша Златиќ (38), продолжен му е притворот за 30 дена.Како што е наведено, решението за продолжување на притворот го донел судија за претходната постапка на Вишиот суд во Зрењанин, Горан Зец, на барање на Вишото јавно обвинителство.
Златиќ и понатаму се наоѓа на одделот за невропсихијатрија во Специјалната затворска болница во Белград.
Златиќ од автоматска пушка ја усмрти поранешната сопруга Дијана (30), нејзиниот пријател Стеван Јојиќ (40), Јована Поповиќ (20), Владимир Косовиќ (34) и Владимир Мијатовиќ (40), а ранил 20 гости во кафулето „Макијато“.Како што е наведено, решението за продолжување на притворот го донел судија за претходната постапка на Вишиот суд во Зрењанин, Горан Зец, на барање

loading...