Дополнителна мотивираност: Апликација плаќа за вежбање!

Loading...

Апликацијата ја направиле руските истражувачи Антон Дерљатка и Олег Фоменко, а засега таа е достапна само во Велика Британија и САД, единствено за корисниците на Ајфон.„Чекорите се пари“ е мотото на Sweatcoin. Доколку ви е потребна мотивација за да почнете со вежбање, тогаш оваа нова мобилна апликација ќе го реши вашиот проблем.
Sweatcoin ја следи вашата активност и ви плаќа за направените чекори. За секои 1 000 чекори, корисникот заработува една виртуелна паричка (SWC). Станува збор за виртуелни пари кои што можете да ги користите за да купите реални производи од партнерите и соработниците на апликацијата.
На пример, може да купите спортска облека, обувки, (едни патики чинат околу 250 SWC) или да вежбате со личен тренер (еден час чини околу 45 SWC).
Се планира апликацијата да се појави и на други места за да може да ја користат и корисниците на Андроид.
Тие веруваат дека виртуелните пари се иднината, а воедно сакаат да ја зголемат мотивацијата кај љубителите на спортот, а со тоа да промовираат здрав начин на живот.
Sweatcoin содржи алгоритами кои што нема да му дозволат на корисникот да лаже или да „мести“ резултати, односно чекори. Програмата исто така се служи и со GPS.„Чекорите се пари“ е мотото на Sweatcoin. Доколку ви е потребна мотивација за да почнете со вежбање, тогаш оваа нова мобилна апликација

loading...