ДОВОЛНИ ВИ СЕ САМО 209 СЕКУНДИ: Земјата не е голема колку што се мисли. Ова е вистината!

Loading...

И додека ние замислуваме колкави се Земјата или Сонцето, или пак галаксијата за која не сме ни свесни, се доаѓа до заклучок со кој ќе откриеме колку всушност сме ситни во однос на универзумот околу нас.Некогаш ни се чини дека местото во кое што живееме претставува центар на светот. Тоа е посебен впечаток кога ќе помислиме на планетата на која живееме. Реално гледано, тешко е дека можеме да го погледнеме просторот надвор од планетата Земја.
За да ви го приложиме тоа, доволно е да одложите само 209 секунди од вашето време.
Толку ви е потребно да го погледнете видеото кое, барем дел од вас, ќе ве натера да преиспитате колку навистина сме малечки во овој голем универзум.Некогаш ни се чини дека местото во кое што живееме претставува центар на светот. Тоа е посебен впечаток кога ќе помислиме на планетата на која живе

loading...
Loading...