„Два дена ја гледав мојата мртва мајка, не можев да и помогнам…“

Душко кажува дека никогаш нема да да го заборави 15 мај, денот кога ја изгуби,л својата мајка Божица, по неуспешниот обид да ја спаси. Два дена поминал во својата куќа, преседувајќи на креденецот и гледајќи во мртвата мајка.Помина повеќе од 4 месеци од катастрофалните поплави, а сеуште не се знае дали некој ќе одговара за смртта на некои од личностите кои загинаа во Добој. За нив е утврдено дека се удавиле или починале во деновите на катастрофата која тогаш погоди голем дел од земјата.
Шокантен е и фактот дека репортерите откриле дека од тогаш до денес никој од претставниците на власта не ги посетил семејствата на трагично починатите жртви а ниту пак им е дадена некаква помош. 
Душко кажува дека никогаш нема да го заборави 15 мај кога ја изгубил својата мајка Божица по неуспешниот обид да ја спаси.

Два дена поминал во поплавената куќа седејќи на креденецот и гледајќи ја својата мртва мајка. 
Денес тој е сместен во една соба во Дом за старци во Добој, се храни во народна кујна, а никој од сопствениците не ми изразил сочуство. 
„Дадов изјава на полицијата по смртта на мојата мајка, но на тоа и остана. Сметам дека некој требаше барем да не предупреди на опасност. Во полицијата ми рекоа дека ќе истражат кој е крив за нејзината смрт. Но до ден денес немам никакви информации“-кажува Петковиќ.Помина повеќе од 4 месеци од катастрофалните поплави, а сеуште не се знае дали некој ќе одговара за смртта на некои од личностите кои загинаа во До

Пронајдете не на следниве мрежи: