Дванаесетто издание на Бела Ноќ

Вечер /01.10.2016 година, сабота/ ќе се одржи традиционалната манифестација БЕЛА НОЌ, која и годинава ќе изобилува со перформанси, изложби, концерти и инсталации, бесплатен филмски маратон во Кино Милениум… и мултимедијален спектакл.Официјално манифестацијата БЕЛА НОЌ 2016 ќе ја отвори градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, во 20:30 часот во Музејот на град Скопје, каде што ќе бидат поставени дел од делата на Големата изложба на американски ПОП АРТ, што ќе биде распослана на три страни во градот, односно во Музејот на град Скопје, Музејот на современа уметност и Младинскиот културен центар – МКЦ.Официјално манифестацијата БЕЛА НОЌ 2016 ќе ја отвори градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, во 20:30 часот во Музејот на град Скопје, к

Пронајдете не на следниве мрежи: