Еко училиштата на средба со градоначалникот

Loading...

Градоначалникот Тони Трајковски одржа средба со директорите на основните училишта од подрачјето на Гази Баба во врска со имплементација на Програмата „ Интерграција на еколошката едукација во македонскиот образовен систем” кој се спроведува во рамките на Р. Македонија.Оваа година меѓу наградените училишта со зелено знаме се ООУ „Дане Крапчев” и ООУ „Наум Охридски” а со сертификат за освоено сребрено ниво се здоби ООУ „Кирил и Методиј”. Овие училишта ги задоволуваат предвидените критериуми и услови за добивање на статусот за кој аплицирале на овогодинешниот конкурс.
Меѓу условите кои се предвидени со оваа програма училиштата превземаа низа активности во насока на подобрување на условите за работа во училиштата и зачувување на животната средина, меѓу кои се и поставување на ПВЦ врати и прозорци, менување на старите кровови со нови, поставување на парно на пелети, базени за собирање на дождовница и низа други мерки.Оваа година меѓу наградените училишта со зелено знаме се ООУ „Дане Крапчев” и ООУ „Наум Охридски” а со сертификат за ос

loading...