Ексклузивно: Македонија поднесе жалба, епилогот неизвесен, се чека одговор од ФИБА!

Веднаш по крајот на мечот со Црна Гора, македонската делегација поднесе жалба за последниот непризнаен поен на нашите кошаркари, што претставува материјална повреда на правилата. Капитенот Антиќ ја потпиша жалбата веднаш по крајот на мечот (види ФОТО), а се очекува за ова да заседава натпреварувачката комисија на ФИБА.Речиси е неверојатно дека ФИБА може да го поништи мечот, но нашите официјални лица се растрчаа и очекуваат позитивен епилог.
Извор: Mkd-news.comКапитенот Антиќ ја потпиша жалбата веднаш по крајот на мечот (види ФОТО), а се очекува за ова да заседава натпреварувачката комисија на ФИБА.

Пронајдете не на следниве мрежи: