ЕКСПЛОДИРАЛА ПЛИНСКА БОЦА И РАЗНЕЛА ЦЕЛА КУЌА: Мажот кој се наоѓал во неа поминал со полесни повреди

Loading...

Винко Кавеџија (45) утрово бил повреден во експлозија од плинска боца во Ново Село кај Котор.Откако му била укажана лекарска помош бил пуштен дома бидејќи се работело за изгореници од низок степен.
Овој човек живее сам во куќата, а се здобил со изгореници по рацете и главата а во експлозијата била уништена една страна на куќата- прозорите, мебелот итн.

Винко кажува дека пред експлозијата почувствувал мирис на плин во моментот кога го подготвувал појадокот, но немал време брзо да реагира.
По експлозијата тој успеал да излезе од другата страна на куќата а за случајот веднаш ги известил полицијата и лекарите неговиот комшија Зоран Томиќ.
Од полицијата било утврдено дека нема елементи на кривично дело. Откако му била укажана лекарска помош бил пуштен дома бидејќи се работело за изгореници од низок степен.
Овој човек живее сам во куќата, а

loading...
Loading...